2016. augusztus 19., péntek

Imádkozom

Imádkozom...

Imádkozom a mi Urunkhoz, Jézus Krisztushoz, hogy járjon közben értünk emberekért, Mennyei Atyánknál, küldje el nekünk a Szentlélek jóságát és fényességét, hogy megvilágosodást nyerjen mindenki, különösen, aki hit nélkül él, hogy jusson hitre minden igaz ember, s hogy ne támaszthasson közénk az Ördög semmilyen gonosz praktikával széthúzást!

Imádkozom azért, hogy nekem és minden keresztény testvéremnek adjon az Úristen Jézus Krisztus hatalma és segítsége által jobb, szeretettel teli, boldogabb és keresztényhez méltó életet, hogy valóban mi legyünk a világ világossága, a föld sója és hogy ne rejtőzzék el bennünk a hegyen épített város.

Több erőt, több szeretetet, mindenből többet kérünk belőled minden nap, drága Jézusom, hogy ne a gyarlóságaink és indulataink által ítéltessünk, hanem a Te hited szeretete által.

Imádkozom a keresztények egységéért, hogy ne hamis ökumeniké, hanem a szív tisztasága által jussunk közös krisztusi egységre még itt e Földön, s kérem a Szent Lelket, hogy világosítsa meg bennünk az egyetemességet és a közösséget, hogy legyen ismét egy akol, s egy a Pásztor.

Kívánom tiszta szívemből, és imádkozom azért, templomaink ismét fénnyel, élettel és gyermekzsivajjal teljenek meg, hogy hozzám hasonlóan mindenkit vezessen Szent Lelked a templom kapujához, s adj nekünk bátorságot is, hogy oda be merjünk lépni, hitetlenségünk és kudarcos életünk dacára. Kérlek Téged, vezess minden lelket ahhoz a felekezethez, mely által be tudja fogadni a Te igéd, a te krisztusi valóságodat, ahol meg tudja érezni csodálatos Szent Lelked működését. Add meg nekünk, hogy hitre jusson benned az is, aki még tele van félelemmel, ellenérzéssel, keserűséggel.

Add meg Istenem, papjainknak, lelkészeinknek és lelki atyáinknak, hogy bennük csúcsosodjon ki a Te jóságod és szereteted, hogy miként Te terelgetsz bennünket mennyei országod felé, úgy vezessenek ők is az útmutatásod szerint Tehozzád. Adj nekik benned való erős hitet, jóságot, szeretetet, adj nekik erőt a támadások ellen, adj erőt a gonosz praktikái ellen, hogy az ember örök gyarlóságai ellen erős lelkük benned felvérteződjék. Adj erőt kinek-kinek fogadalmához, s annak betartásához!

Adj hitet, drága Krisztus, a magyar családoknak, s nyisd meg a szemeket Isten csodálatos országának megpillantásához. Add, hogy minél többen lássák meg szépségét e hazának, áldott magyar földünknek, s hogy a reánk szakadó nehézségeket keresztény testvériséggel, igaz keresztény szolidaritással tudjuk legyőzni. Mutasd meg nekünk csodálatos tervedet.

Imádkozom Hozzád, hogy minden keresztény testvérem szívből kívánja a jót, ne megszokásból, s éljen valóban szívből, önszántából úgy, ahogy Te kéred azt tőlünk. Kérlek, vezess az utaidra minket, drága Krisztus, Bárány, jó Názáreti Jézus.

Ámen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése